Matematik

sandsynlighed????

23. februar 2013 af sashfraije (Slettet)

i et sæt spillekort er alle billedekort fjernet. Bo trækker ET kort.

a. hvad er udfaldsrummet( det samme antal muligheder)?

b. hvad er sandsynligheden for, at kortet er:

1. en hjerte?           2. en 2'er?           3. sort?          4. et rødt es?

 

hvad skal jeg gøre for at løse denne opgave korrekt? hjææælp!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2013 af LeonhardEuler

Den grundlæggende (jævn) sandsynlighedsformel

P(A)  =   Gunstige Udfald  

                       Mulige Udfald


Svar #2
23. februar 2013 af sashfraije (Slettet)

hvad mener du? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2013 af LeonhardEuler

Det må være noget i har gennemgået i jeres klasse. I folkeskolen er uhørt, at lære skulle give sine elever opgaver, uden de har kendskab til fagområdet.

Men såfremt:  

Gunstig udfald, er du er det udfald du ønsker ønsker. Fx. du vil slå en seks'er med en terning,så er det gunstige udfald er 1. Fordi du ønsker kun et tal.

Mulige udfald: Det siger sig selv. Altså mange tal kan du slå. Fx. i en terning er der seks muligheder, altså henholdsvis 1,2,3,4,5,6

Fx. Hvis du vil slå en seks'er med en terning:

Gunstig :1          Mulig: 6

 = 0.16666666666 = 16,66 %

6

 


Svar #4
23. februar 2013 af sashfraije (Slettet)

undskyld. men jeg forstår det altså stadig ik'. :-\


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. februar 2013 af SuneChr

# 0   Billedkortene er væk. Der er så 40 kort at trække iblandt, som er de mulige udfald.

1) Der er 10 hjertere

2) Der er 4 to'ere

3) Der er 20 sorte

4) Der er 2 røde es'er

Dette er de gunstige udfald.

Benyt nu anvisningen i  # 1 .


Svar #6
24. februar 2013 af sashfraije (Slettet)

okay, nu forstår jeg.


Skriv et svar til: sandsynlighed????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.