Matematik

Vektor regning

23. februar 2013 af hejmeddig121 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal have prøve i vektorregning og tænkte på, hvordan man kan angive linjens ligning på formlen y? ax+b hvis man har linjens ligning. 

 

eks. 4(x-2) -2(y-5)=0


Brugbart svar (3)

Svar #1
23. februar 2013 af mathon

 

                                          gang ind i parenteserne

                                          hæv parenteserne

                                          reducer

                                          isoler y


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. februar 2013 af 123434 (Slettet)

4x-8-2y+10=0

4x-8-2y=-10

4x-8-2y=-10+8

4x-2y=-2

Så skal man skrive om til y=ax+b

-2y=4x+2

2y=4x+2

y=2x+1   

Er meget usikker på min fremgangsmåde.

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

indtil 4x - 2y = -2 er det rigtigt nok, men så går det galt

     4x - 2y = -2

     2y = 4x + 2

     y = 2x + 1


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. februar 2013 af 123434 (Slettet)

3# Tak. Jeg rettede det lige i mit indlæg.


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

4x - 2y = -2 ⇔ 2y = 4x + 2

 

 

du kan  ikke skrive

-2y=4x+2 ⇔ 2y=4x+2     forkert !


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. februar 2013 af LeonhardEuler

4x -8 -2y + 10=0

4x -8 -2y = -10

4x -2y = -10 + 8

4x -2y = -2

-2y = -4x -2

-2y = -4x -2

-2         -2

y = 2x +1  

 

Jeg var også i gang med at rette, jeg så det først bagefter,  jeg havde skrevet det. Sorry. Min fejl. Havde ikke set rigtigt på den.

Jeg troede der stod : -2+y = -4x -2


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

#6

-2y = -4x - 2 divider med -2 på begge sider

y = 2x + 1

 


Skriv et svar til: Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.