Matematik

Cirkeldiagram

24. februar 2013 af lukesmith (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg sidder lige og laver matematik aflevering og er næsten færdig. Men er nået til en opgave hvor jeg er helt lost. Håber I kan hjælpe. 

Opgave: Tegn et cirkeldiagram over fordeling af medlemmer i 2002.

Tallene lyder sådan: 3927, 2780, 2262, 161, 594, 9724, 95

Og i alt er det: 9819

Hvordan skal jeg indtegne det ind i et cirkeldiagram?


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. februar 2013 af mathon

   
                                             ...summen er 19543


Svar #2
24. februar 2013 af lukesmith (Slettet)

#1


   
                                             ...summen er 19543

 

Ja og hva så?

Men tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2013 af mathon

 

      så kan du beregne medlemsfordelingen i procent og omregne til grader
      med henblik på cirkeldiagrammet


Svar #4
24. februar 2013 af lukesmith (Slettet)

#3


 

      så kan du beregne medlemsfordelingen i procent og omregne til grader
      med henblik på cirkeldiagrammet

 

Tusinde tak! men hvordan gør man? kan du ikke give et eksempel? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. februar 2013 af mathon

 

                                         antal              procent            grader

                                         3927                 20,1                72,3
                                         2780                14,2                 51,2
                                         2262                11,6                 41,7
                                           161                   0,8                  3,0
                                           594                   3,0                10,9
                                         9724                 49,8              179,1
                                             95                   0,5                  1,8
                       

 

                   3927 i procent = (3927/195,43)•(1%) = 20,09%

   i grader
                  20,09% ≡ (20,09%) • (3,6º/%) = 72,33º
     
                                           

 

 

 

 

 

    


Skriv et svar til: Cirkeldiagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.