Matematik
modsat af bestemt integerale?
jeg har et bestemt integral fra 0til t
∫ Vx dt=x
hvor x=V0·t+(1/2)·a·t^2
og jeg skal isolere Vx, er det muligt, når der er tale om et bestemt integrale?
Svar #2
24. februar 2013 af Bauneroo (Slettet)
det er jo det man gør når det er et ikke bestemt integrale - er du 100% sikker på man må gøre det samme når der er tale om bestemt integrale
Svar #4
24. februar 2013 af Bauneroo (Slettet)
okay - men at du gør mig det klart, hjælper desværre ikke på min forvirring
og du benytter desværre heller ikke den formlen for x jeg har fået opgivet i opgave teksten , men der imod x når accelerationen er konstant - hvilket jeg ikke er 100 på den er i hele bevægelses feltet
Svar #5
24. februar 2013 af mathon
x = xo + 0∫t vxdt
(1/2)•a•t2 + vo•t = xo + 0∫t vxdt som ved differentiation mht x
giver
a•t + vo = vx
hvis accelerationen ikke er konstant, skal den noters a(t)
Svar #6
24. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)
#4
Du skal jo så benytte, at når
x = x0 + 0∫t vx(t) dt ,
er
vx(t) = x'(t) .
Og da man kender
x(t) = v0·t + (1/2)·a·t2 ,
finder man
vx(t) = x'(t) = v0 + at .
Skriv et svar til: modsat af bestemt integerale?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
