Matematik

Vektor i planen - tallet t og s

25. februar 2013 af Kasperdrengen (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej :)

Er der nogle der kan hjælpe mig med den her opgave, som skal løses uden lommeregner:

Planen er givet af 3 vektorer: a=(-2/4), b=(5/2), c=(3/-2)

Beregn tallene s og t således at sa+tb=-3c

Bemærk: alle abc'ere er vektorer, men kunne ikke lige lave dem sådan :) og / betyder ikke divider her men "over"

På forhånd tak ! :)

Brugbart svar (2)

Svar #1
25. februar 2013 af peter lind

skriv ligningerne op med de givne vektorer. Det giver to lineære ligninger med 2 ubekendte


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. februar 2013 af PeterValberg

vektorer skrives ofte med fed herinde, - sådan:        a = (-2,4),  b = (5,2),   c = (3,-2)

Den pågældende opgave løses som to ligninger med to ubekendte (s og t), som #1 angiver...

-2s + 5t = -9
  4s + 2t = 6

:-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2013 af hollybaabz (Slettet)

Ahh .. På den måde :)

Tusind tak for de hurtige svar :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. februar 2013 af hollybaabz (Slettet)

Kan det passe, at jeg får t=-1 og s=1?


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. februar 2013 af hollybaabz (Slettet)

(Det der med at skulle dele computer med sin bror hele dagen kan blive forvirrende ..) De indlæg ovenover er skrevet af Kasper :)

Undskyld forvirringen :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. februar 2013 af PeterValberg

Så kan du sige til Kasper, at han gerne skulle ende med:

s = 2
t = -1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektor i planen - tallet t og s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.