Matematik
Vektor i planen - tallet t og s
25. februar 2013 af
Kasperdrengen (Slettet)
-
Niveau: A-niveau
Hej :)
Er der nogle der kan hjælpe mig med den her opgave, som skal løses uden lommeregner:
Planen er givet af 3 vektorer: a=(-2/4), b=(5/2), c=(3/-2)
Beregn tallene s og t således at sa+tb=-3c
Bemærk: alle abc'ere er vektorer, men kunne ikke lige lave dem sådan :) og / betyder ikke divider her men "over"
På forhånd tak ! :)
Er der nogle der kan hjælpe mig med den her opgave, som skal løses uden lommeregner:
Planen er givet af 3 vektorer: a=(-2/4), b=(5/2), c=(3/-2)
Beregn tallene s og t således at sa+tb=-3c
Bemærk: alle abc'ere er vektorer, men kunne ikke lige lave dem sådan :) og / betyder ikke divider her men "over"
På forhånd tak ! :)
Svar #1
25. februar 2013 af Andreww (Slettet)
Du skal løse to ligninger med to ubekendte. Husk på at det første element i din vektor angiver x-koordinaten, og det andet element angiver y-koordinaten.
s*(-2)+t*5=-3*3
s*4 + t*2 = -3*(-2)
Løs for s og t.
Skriv et svar til: Vektor i planen - tallet t og s
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
