Matematik

procentregning og kapitalfremskrivning

26. februar 2013 af Yazzzim (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, sidder med noget procentregning og mangler det sidste spørgsmål, som jeg bare ikke kan finde ud af.

 

4) Et beløb falder fra 2000 kr. til 1860 kr. Hvad er det procentvise fald? 

Hvilken formel bruges til at regne det procentvise fald ud? 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2013 af mathon

 

                                       B2 - B1
                                       -------- • 100%   =  ((B2/B1) - 1) • 100%
                                           B1


     


Svar #2
26. februar 2013 af Yazzzim (Slettet)

Åhh tak for svaret men min hjerne er ikke i stand til at forstå det :) 

Kunne være rart med en forklarning?


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. februar 2013 af LeonhardEuler

B1 = Beløb nr 1. Det oprindelige beløb = 2000 kr.

B2  =  Beløb nr 2  Det nye beløb             = 1860 kr.

 

Brug #1 metode/formel.


Svar #4
26. februar 2013 af Yazzzim (Slettet)

Okay, nu har jeg prøvet at regne det, men det viser jo ikke i procent hvor meget det er faldet?


Brugbart svar (2)

Svar #5
26. februar 2013 af mathon

 

                                                          ((B2/B1) - 1) • 100%

                                                          ((1860/2000) - 1) • 100%

                                                          (0,93 - 1) • 100%

                                                          (-0,07) • 100% = -7%


Svar #6
26. februar 2013 af Yazzzim (Slettet)

Tusind Tak :) !


Skriv et svar til: procentregning og kapitalfremskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.