Matematik

Bestem højden h2 HASTER. hjælp

26. februar 2013 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har problemer med 3 opgaver

 

Opgave 5

a) bestem højden h1 af affaldskurven

Her tænkte jeg på om H1 ikke bare er 0,35..... da det er intervallet og h(x) beskriver jo højden mon 0,35 så ikke er H1?

b) Bestem volumet af omdrejningslegemet

?

c) Bestem højden h2

?

 

 

se figur i det vedhæftede dokument :)

Vedhæftet fil: opgaver.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2013 af mette48 (Slettet)

Du har glemt at kopiere funktionen h, så det er ikke muligt at hjælpe dig.


Svar #2
26. februar 2013 af aatgsue (Slettet)

hov...

 

 

sådan :)

Vedhæftet fil:opgaver.docx

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2013 af mette48 (Slettet)

a) indsæt x=0,35 i h(x) og regn ud med CAS-værktøj


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. februar 2013 af mette48 (Slettet)

b) V= 2π 0,20,35∫ h(x)*x dx

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. februar 2013 af mette48 (Slettet)

c) sæt b=g3 og V=0,1    i formelen for rumfanget

isole rg3 og find den tilsvarende h3= h(g3)


Svar #6
26. februar 2013 af aatgsue (Slettet)

tusind tak :)

Jge prøver at lave det nu


Svar #7
27. februar 2013 af aatgsue (Slettet)

Hejsa. Jeg har fået lavet de to første opgaver.

Men den sidste opgave c) jeg ved ikke om jeg har misforstået det

 

men jeg skal gøre følgende:

 

0,1m3= 2π 0,20,35∫ h(x)*x dx

 

hvad er g3 så?

 

h(x)= (ln(25*x-5+e(-7))+7)/10)

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. februar 2013 af mette48 (Slettet)

Når du løser ligningen ender du med en værde for x, det er denne værdi jeg kalder g3

Da h2 er funktionaværdien for denne værdi, skal den indsættes i h(x)


Svar #9
27. februar 2013 af aatgsue (Slettet)

Altså


0,1m3= 2π 0,20,35∫ h(x)*x dx

løser for x

den fundne x-værdi sættes ind her:

 

h(x)= (ln(25*x-5+e(-7))+7)/10)

 

 

 


Skriv et svar til: Bestem højden h2 HASTER. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.