Matematik

Rumgeometri HEEELP

27. februar 2013 af khalidamar (Slettet)

Hvis jeg skal bestemme t, så vektor a og vektor b er parallelle. Hvad gør jeg så?
Man må ikke udnytte at determinanten mellem vektoererne er lig med 0 i rumgeometri, så hvad gør jeg !:


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det fik du jo udførligt svar på i din anden tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1310583 .

Hvis du har spørgsmål til svarene der, så fortsæt diskussionen i den oprindelige tråd i stedet for at starte en ny tråd om det samme.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2013 af Hosai (Slettet)

Du kan gör det på en meget nemmer måde:  hat en af vektorne og gange dem med hinanden og lös det som en ligning, hvor t isoleres.

vektor a = (2,3,1) og vektor b=(t+5, 6 ,2), hvor t ?

vi hatte vektor a til (-1,3,2) og

vektor a * vektor b =0 <=> (-1,3,2) * (t+5, 6 ,2)=0 <=> (-1*t+5) +3*6 + 2*2 =0 <=> (-1t+5)+18+ 4=0 <=>  (-1t+5)+ 22=0 <=> -1t=0-22-5 <=> t=


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2013 af Hosai (Slettet)

t=-27/-1 =27


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2, #3

Du burde være bekendt med, at begreber som tværvektor (som du vist kalder "hat"-vektor) og determinant af to vektorer, kun er defineret for vektorer i planen. Det fremgår også af det udførlige svar #3 i den anden tråd, hvortil der henvises i #1.

Din fremgangsmåde er nonsens og helt ubrugelig til denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2013 af Hosai (Slettet)

Undskyld min fejl. 

Havde ikke set, at det handlede om 3D (;


Skriv et svar til: Rumgeometri HEEELP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.