Matematik

Beregning af længden af højden fra C til siden AB

28. februar 2013 af Apfb (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hejsa

Sidder med en matematikaflevering på niveau Stx 1.g

Har lidt problemer med en opgave 3.014, hvor opgaveteksten er: I trekant ABC er <A = 35 grader, <= B 20 grader og siden AB(c)= 4,72.
Jeg startede opgaven med at beregne <C via (180 - 35 - 20 =125 grader som er <C).
Derefter beregnede jeg siden a via sinusrelationen som var 3,30.

Sidder lidt fast her, og ved ikke helt hvordan jeg skal fortsætte, så lidt ville da sætte pris på lidt hjælp. :-)
På forhånd tak.
-Alexander Bedmar

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2013 af mathon

 

                                               sin(A)
                                      a = ------------ • c
                                             sin(A+B)



                                         
                                      hc = a • sin(A)
    hvoraf

                                               sin2(A)
                                      hc = ----------- • c
                                              sin(A+B)


Skriv et svar til: Beregning af længden af højden fra C til siden AB

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.