Kemi

Aktuelle koncentrationer.

28. februar 2013 af snooki (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogle, der kan hjælpe mig med følgende opgave?

 

2,50 g calciumchlorid-vand (1/6) opløses i demineraliseret vand i en 50 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med demineraliseret vand og omrystes.

a) Beregn de aktuelle koncentrationer af Ca2+ og Cl- i opløsningen

5,00 mL af opløsningen udtages med pipette og overføres til en 100 mL målekolbe. Der fyldes på til mærket med demineraliseret vand og omrystes.

b) Beregn de aktuelle koncentrationer af Ca2+ og Cl- i den fortyndede opløsning.

Den fortyndede opløsning blandes med 200 mL 0,00608 M Natriumchlorid.

 c) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+, Ca2+ og Cl- i blandingen.

Jeg har dog kun brug for hjælp til spørgsmål c.

Det ville være dejligt med et lille hint. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2013 af mathon

 

c)

                                   n(Ca2+) = (0,100 L) • (0,011412 mol/L) = 0,001141 mol

                                   n(Cl-) = 2 • n(Ca2+) = 2 • (0,001141 mol) = 0,002282 mol
som tilsættes
                                   n(Na+) = (0,200 L) • (0,00608 mol/L) = 0,001216 mol

                                   n(Cl-) = n(Na+) = 0,001216 mol

 
                                   [Ca2+]bland = (0,001141 mol) / (0,300 L) =0,003804 M

                                   [Na+]bland = (0,001216 mol) / (0,300 L) = 0,004053 M

                                   [Cl- ]bland = ((0,002282 mol) + (0,001216 mol)) / (0,300 L) = 0,011661 M


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2013 af MBaza (Slettet)

Hvor får du de 0,011412 mol/L fra?
Og hvad med 0,001141 mol? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2013 af mathon


Skriv et svar til: Aktuelle koncentrationer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.