Kemi

hjælp i kemi

28. februar 2013 af MBaza (Slettet) - Niveau: C-niveau

2,50 g calciumchlorid - vand (1/6) opløses i deminiraliseret vand i en 50 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med deminiraliseret vand og omrystes.

a) Beregn de aktuelle koncentrationer af Ca2+ og Cl- i opløsningen.

er gjort

5,00 mL af opløsningen udtages med pipette og overføres til en 100 mL målekolbe. Der fyldes op til mærket med deminiraliseret vand og omrystes.

b) Beregn de aktuelle koncentrationer af Ca2+ og Cl- i den fortyndede opløsning.

er gjort
 

Den fortyndede opløsning blandes med 200 mL 0,00608 M natriumchlorid.

c) Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+ , Ca2+ og Cl- i blandingen.

Hvordan gør jeg det?



Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2013 af mathon

a)

           "Hvor får du de 0,011412 mol/L fra?"

 

           M(CaCl2*6H2O) = sum({1,2,6}*{40.078,35.453,18.015}) g/mol = 219.074 g/mol

            n(CaCl2*6H2O) = m/M = (2,50 g) / (219.074 g/mol) = 0,011412 mol


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2013 af snooki (Slettet)

#2

Der er 6 H2O og 18,016*6=108,096

(40,08+35,45+108,096) g/mol =183,626 g/mol

Hvordan kan du få det til 219,074??


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2013 af mathon

 

                                              ⇓
                                (40,08 + 2 35,45 + 108,096) g/mol = 219.074 g/mol


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. marts 2013 af snooki (Slettet)

Nåårh, ja.. Selvfølgelig!


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. december 2017 af dum1101 (Slettet)

 _


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. december 2017 af janhaa

#6

Hvor kommer de 6 vand fra?


CaCl2*6H2O
er formelen,
derfor 6 vann
 


Skriv et svar til: hjælp i kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.