Matematik

Bestem ligningen for tangenten

01. marts 2013 af JenzzeN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens!

 

Jeg har en funktionen g(x) som er givet som: g(x)=2x^2-4x-2

a) Jeg skal nu bestemme ligningen for tangenten til g(x), når x= 3

b) Bestem i hvilket punkt funktionens tangent er vandret.

 

Please help!

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2013 af exatb

Differentier funktionen, så har du et udtryk for tangenthældningen i ethvert punkt på kurven.

g`(x) = 4x - 4

sæt 3 ind i ligningen, så har du hældningen for x = 3

tangentligningen kan du finde ved at indsætte de kendte størrelser i y = ax + b

a = 8 og  P( 3,4). Kun b er ubekendt.

funktionens vandrette tangent findes der hvor g`(x) = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2013 af KimT.T. (Slettet)

a) Udnyt tangentens ligning udtrykt ved den tangerede funktion g, givet ved:
     y = g '(x0) * (x - x0) + fgx0)    , hvor x0 = 3

b) Bestem m.a.o. ekstremmumspunktet for funktionen g ved at løse følgende
     g ' (x1) = 0    med hensyn til x1
     Punktets koordinater = P(x1 ; g(x1)) 


     


Skriv et svar til: Bestem ligningen for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.