Matematik

Gennemsnit

01. marts 2013 af Gliates (Slettet) - Niveau: 8. klasse

12) 

Danmarks areal er 43000km2. Hvis landet var kvadratisk,hvor lang ville siden i kvadratet så være?

Den har jeg udregnet = 207 cirka

 

Nu kommer den som jeg mangler hjælp til

Hvor mange bor i gennemsnit pr km2?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2013 af PeterValberg

se næste indlæg :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. marts 2013 af PeterValberg

Tallene (fra Danmarks Statistik) er godt nok fra januar 2011,
men det skulle gerne give dig en idé om, hvad du skal gøre:

Befolkningstal:   5.560.628 danskere
Areal:                      42.959 km2

Antal danskere pr. km2 = 5.560.628/42.959 = ???? danskere/km2 (gennemsnit)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
01. marts 2013 af Gliates (Slettet)

Det mærkelige er bare, at der står ikke i mange min bog hvor mange dansker der er i danmark. Uden din oplysning, kunne jeg ikke løse opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2013 af 123434 (Slettet)

Det er faktisk befolkningstætningheden, du beregner.


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det må antages at være almindelig kendt i Danmark.


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. marts 2013 af SuneChr

# 0

Opgaven er øjensynlig ikke fuldstændig formuleret efter opgavearket.

Man vil ikke stille spørgsmål, hvor et svar kræver en oplysning, som der ikke er tilstede i opgaven.

# 0  Du behøver ikke at tage kvadratroden af landets areal for at beregne befolkningstætheden.

Det var et spørgsmål for sig, forstås.


Svar #7
02. marts 2013 af Gliates (Slettet)

Stol på mig eller ej. Der står ikke i min opgave, hvor mange mennesker der bor i Danmark!


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvis spørgsmålet er et enkelt spm. i en længere emneopgave, er det tænkeligt, at oplysningerne er givet i forbindelse med et spørgsmål længere oppe i opgaven, eller på en tegning eller figur, der ledsager opgaven.


Skriv et svar til: Gennemsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.