Matematik

Foreskrift for udbud og efterspørgsel

03. marts 2013 af nguyenmichelle (Slettet)

Hej..

 

Jeg har lidt problemer med en opagve i en emneopgave i matematik:

Der er konstateret nedenstående sammenhæng mellem pris, udbud og efterspørgsel på den bestemt vare:

Mængde = x                                                         5.000 stk.                                   45.000 stk.

Pris (efterspørgsel) = f(x)                                         40 kr.                                           20. kr.

Pris (udbud) = g(x)                                                    10. kr                                            30 kr.

a) Bestem forskrifterne for f og g, idet vi antager, at f og g er lineære

b) Beregn ligevægtsprisen


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2013 af mathon

 

                      f(x) = y = a•x + b

                                                  y2 - y1 = a•(x2-x1)


                                                  b = y1 - a•x1

 

             

 

                                                 


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2013 af mathon

 

                      f(x) = y = a•x + b

                                                  20 - 40 = a•(45000-5000)

                                                  -20 = 40000a

                                                  a = -0,0005

 

                      f(x) = y = -0,0005•x + b

 


                                                  b = 40 - (-0,0005) • 5000 = 42,5

 

                      f(x) = y = -0,0005•x + 42,5

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2013 af mathon

                      g(x) = y = a•x + b

                                                  30 - 10 = a•(45000-5000)

                                                  20 = 40000a

                                                  a = 0,0005

 

                      g(x) = y = 0,0005•x + b

 


                                                  b = 10 - 0,0005 • 5000 = 7,5

 

                      g(x) = y = 0,0005•x + 7,5


Svar #4
03. marts 2013 af nguyenmichelle (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen!!!

Men i den første, hvorfor bliver det så y2 - y1 = a•(x2-x1) og  b = y1 - a•x1?


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. marts 2013 af mathon

standardløsning
                                   til bestemmelse af en ret linjes ligning gennem to kendte punkter


Svar #6
03. marts 2013 af nguyenmichelle (Slettet)

men er det ikke denne formel for a hvertfald (y2-y1/(x2-x1)?


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. marts 2013 af mathon

               
                    Jo
                            


Svar #8
03. marts 2013 af nguyenmichelle (Slettet)

Når okay, nu kan jeg godt se det. Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Foreskrift for udbud og efterspørgsel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.