Matematik

2. kvadratrod af 8

03. marts 2013 af Biitchfreak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa! 
Hvordan udregner man 2. kvadratrod af 8 (2 oplyftet i kvadratroden af 8) ud i hovedet?  


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. marts 2013 af peter lind

Det kan kun reduceres til kvrod(8) = kvrod(2*22) = 2*kvrod(2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2013 af SuneChr

# 0  Mente du         ?

Kan i så fald reduceres til     men kan ikke regnes ud ved hovedregning.


Svar #3
03. marts 2013 af Biitchfreak (Slettet)

Jeg mener: 2√8 


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2013 af mette48 (Slettet)

2√8 =2*√4*√2 = 2*2*√2

√2 kan ikke regnes ud i hovedet, hvis man ikke bruger en besværlig algoritme, som I mæppe har lært


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. marts 2013 af SuneChr

Vi fortsætter gætteriet  # 0 og # 3         

  


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Udtrykkene fra #0

                                 2. kvadratrod af 8
og
                                 2 opløftet i kvadratroden af 8

er ikke konsistente med hinanden, derfor gætterierne ovenfor, indtil trådstarter får det formuleret mere præcist.

Der er ikke noget, der hedder "den 2. kvadratrod af 8". Man kan tale om kvadratroden af 8, eller om den 2. rod af 8. I begge tilfælde er der tale om tallet

√8 = 2·√2 = 23/2  .

Ved "2 opløftet i kvadratroden af 8" kan man kun forstå tallet, som skrives i #5, dvs. 2√8 , som ikke er lig med √8 .


Skriv et svar til: 2. kvadratrod af 8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.