Fysik

Fysik rapport: Halverings tykkelse for gammastråling

03. marts 2013 af cigd0033 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

 

Jeg er i gang med at skrive en rapport vedr. halveringstiden for gammastråling i bly. 

Formålet med rapporten er at bestemme den tykkelse som bly skal have for at kunne halvere gammastrålingens intensitet.

Under databehandling skal vi beregne usikkerheden, og det er så jeg går i stå.

Jeg har beregnet N-baggrund, N-koorigeret, N+√N og  N-√N. 

Hvad skal jeg så nu?

I kan evt. kigge på øvelsesvejledningen

 

På forhånd, tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2013 af mathon

alment:

                        A(x) = Ao•e•x     µ>0

                        A(X½) = Ao•e•X½ = (1/2)•Ao

                                       e•X½ = (1/2)

                                       eµ•X½ = 2

                                       µ•X½ = ln(2)

                                       X½ = ln(2) / µ

specifikt:
                                       X½ = ln(2) / µPb
                                      

                                      

 

                      

                       

                       

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2013 af peter lind

Så vidt jeg kan se er det usikkerheden på N du skal angive og den usikkerhed er som nævnt i din fil kvrod(N)

Hvis du har lavet regression på din data angives der som regel en spredning eller varians. Hvis du har disse data kan du bruge spredning = kvrod( variansen)


Svar #3
03. marts 2013 af cigd0033 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt Peter.

Når jeg sætter det ind iet enkeltlogaritmisk koordinatsystem så ligger begge usikkerhed nærmest ovenpå hinanden.

og N(koorigeret) ligger helt forskellig fra dem. 

 

den vedhæftede fil handler om usikkerhed....


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2013 af peter lind

Du skal ikke bruge N korrigeret. Du skal bruge det tælletal du rent faktisk har målt. Det med at de ligger oven i hinanden lyder mærkeligt. Hvis du for eks. har talt 100 er usikkerheden kvrod(100) = 10 eller relativt 10/100 = 10%.. Det "rigtige" tal ligger så sandsynlligvis mellem 90 og 110. Det burde du kunne se.


Svar #5
03. marts 2013 af cigd0033 (Slettet)

ok men hvad skal jeg så efterfølgende? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. marts 2013 af peter lind

Det kan jeg ikke svare på. Jeg ved o ikke en gang hvad du har gort. Du kunne jo se på de spørgsmål, der stilles sidst i filen.


Svar #7
03. marts 2013 af cigd0033 (Slettet)

Men tak skal du ha' :D

 


Skriv et svar til: Fysik rapport: Halverings tykkelse for gammastråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.