Kemi

Opskrivning

03. marts 2013 af TinaMas (Slettet)

Opgave 1)
Hvad er [Ba2+] og [Cl-] i 0.15 M BaCl2?

Ionerne indgår i forholdet 1:2, og derfor er
[Ba2+]=1*0.15 M = 0.15 M
[Cl-]= 2*0.15 M= 0.30 M

Opgave 2)
Hvad er [Al3+] og [SO42-] i 0.050 M Al2(SO4)3?

Ionerne indgår i ionforbindelsen i forhold 2:3, og derfor er

[Al3+]= 2*0.050 M = 0.100 M

[SO42-]= 3*0.050 M = 0.150 M

Mit spørgsmål er dog, om disse opgaver er skrevet rigtigt op? er der en "mere korrekt måde" at gøre det på, og som fungerer som en "mellemregning"?

Med venlig hilsen...


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. marts 2013 af KimT.T. (Slettet)

Du kan evt. starte med at opskrive ionreaktionsskemaerne og dermed vise de støkiometriske koefficienter, som du benytter dig af:

1)     BaCl2 (s) → Ba2+ (aq) + 2 Cl- (aq)

2)     Al2(SO4)3 (s) → 2 Al3+ (aq) + 3 SO42- (aq) 


Svar #2
03. marts 2013 af TinaMas (Slettet)

Det var netop det, jeg tænkte. Så tænkte jeg, at jeg da ikke kunne opskrive et reaktionsskema, da jeg ikke ved, hvilken slags reaktion det er. Men så gik det her og nu op for mig, de alle sammen er opløsninger, så jeg er helt med. Tak for det #1. :) 


Skriv et svar til: Opskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.