Matematik

Beregning af AxB

04. marts 2013 af AlleNicksErOptaget (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis A = {1,2,3} og B = {a,b,c,d}.

Hvor mange elementer indeholder A×B?

Er det:

A × B = {(1, a), (1, b), (1, c), (1, d), (2, a), (2, b), (2, c), (2, d), (3, a), (3, b), (3, c), (3, d)}

12 elementer?


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. marts 2013 af mathon

 

              Ja
                        12 elementer


Svar #2
04. marts 2013 af AlleNicksErOptaget (Slettet)

Mange tak :)

Hvis man nu lader R1 være relationen på  A×B der består af tuplerne (1,a), (1,c), (2,b), (3,c), og lader R2 være relationen på A×B der består af tuplerne (1,a), (1,b), (2,a), (2,c), (3,a), (3,b), (3,c). Og så skal bestemme relationerne:

1) R1 U R2

2) R1 ∩ R2

3) R2 \ R1

4) R2

- Hvad menes der med "tuplerne"? Og hvordan kan man få et enkelt udtryk ud af R1 og R2, når de består af flere parenteser? Håber det er til at forstå.


Svar #3
04. marts 2013 af AlleNicksErOptaget (Slettet)

? Ingen der ved, hvordan det skal løses?

Brugbart svar (1)

Svar #4
04. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

1) bestå af alle de tupler der er i mindst en af mængderne R1 og R2 (foreningsmængden)

2) består af de tupler, der både er i R1 og i R2 (fællesmængden).

3) består af de tupler, som er i R1, men som ikke er i R2.

4) består af alle de tupler i A × B , der ikke er i R2.

Et tuppel er et element (a,b) i mængden A × B .


Svar #5
05. marts 2013 af AlleNicksErOptaget (Slettet)

Aha, betyder det så:

1) R1 U R2 = ((1,a), (1,b), (1,c), (2,a),  (2,b), (2,c),  (3,a), (3,b), (3,c)).

2) R1 ∩ R2 = ((1,a), (3,c)).

3) R2 \ R1 = ((1,b), (2,a), (2,c), (3,a), (3,b)).

4) R2 = ((1,c), (2,b)).

- Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

De tre første svar er rigtige, men svaret i 4) er ikke korrekt.

Det er måske lettest at se ved at markere elementerne i R1 og R2 under listen for A × B:

A × B = {(1, a), (1, b), (1, c), (1, d), (2, a), (2, b), (2, c), (2, d), (3, a), (3, b), (3, c), (3, d)}

                  R1               R1                           R1                                              R1

                  R2     R2                           R2                 R2                R2     R2    R2

R2 er alle de tupler, der er i A × B og som ikke er i R2, dvs alle de elementer i A × B , der ikke har et R2 stående nedenunder, dvs

(1,c) , (1,d) , (2,b) , (2,d) , (3,d)


Skriv et svar til: Beregning af AxB

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.