Matematik

Hvordan får jeg isoleret k når den er e's potens?

04. oktober 2005 af springsno (Slettet)
opgaven ser således ud...

500 = 1000e^(5,54*k)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Du starter med at forkorte med 1000, hvorefter du tager log på begge siden! (Husk, at log(1/x) = -log(x), for x > 0).

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#1:
Arrrh, for dælen da også: Det slog mig lige, at man da i gymnazi (læs: gymnasiet, for du ikke at støde sarte sjæle) betegner den naturlige logaritmefunktion med ln og ikke log.

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#2:
Skal vi nu ikke lige holde gymnasiet og nazisme adskilte? Det er måske ikke alle og enhver, der ligefrem ser ordspillet som værende spøgefuldt. ;-)

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Jo, så skidt da. Det var nu også derfor jeg kom med kommentaren i parantesen, men i fald jeg har trådt nogen over tæerne, undskylder jeg; det var ikke meningen!

Svar #5
04. oktober 2005 af springsno (Slettet)

Tak Dominik Hasek for svaret... men er stadig forvirret... har gjort således er det sådan det skal gøres?
500 = 1000e^(5,54*k)
0,5 = ln(e^(5,54*k))
0,5 = 1^(5,54*k)

Svar #6
04. oktober 2005 af springsno (Slettet)

rettelse:

500 = 1000e^(5,54*k)
0,5 = e^(5,54*k)
ln(0,5) = ln(e^(5,54*k))
ln(0,5) = 1^(5,54*k)

Er dette rigtigt og hvad skal jeg så gøre nu?

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Nej, ln og exp er hinandens "omvendte" funktioner, så

500 = 1000*e^(5,54*k) =>
1/2 = e^(5,54*k) =>
ln(1/2) = ln(e^(5,54*k)) =>
-ln(2) = 5,54*k =>
k = -ln(2)/5,54.

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2005 af Tissi (Slettet)

#4
Hvad har gymnasiet og nazismen med hinanden at gøre?

Skriv et svar til: Hvordan får jeg isoleret k når den er e's potens?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.