Matematik

en ret linje har hældningskoefficienten -2

05. marts 2013 af Malleme (Slettet) - Niveau: B-niveau

en ret linje har hældningskoefficienten -2 og skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet P(3,0) 

bestem e forskrift for den funktion f, den har denne rette linje som graf. 

 

på forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften har formen

f(x) = ax + b .

a er oplyst i opgaven. Benyt så oplysningen om, at f(3) = 0 til at bestemme b.


Svar #2
05. marts 2013 af Malleme (Slettet)

hvordan det? forstår det ikke hlet :-) er nemlig ikke så godt til matematik :-( svar #1


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du bør vide, at i forskriften f(x) = ax + b for en ret linie kaldes konstanten a for liniens hældningskoefficient. Det er her oplyst, at hældningskoefficienten er lig med -2.


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. marts 2013 af 2g,eren (Slettet)

Nu hvor hun kender a, kan hun så ikke bruge topunktsformlen (linær) for beregning af b?


Svar #5
06. marts 2013 af Malleme (Slettet)

 

#3

er jeg på rette vej, hvis jeg skriver f(x)=(-2)*3+b ?
 


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. marts 2013 af 2g,eren (Slettet)

Beregn b ved at bruge denne formel: 

B=y1 - ax1

Dit punkt hedder P (3.0)

3 = x1

0 = y1

Regn b ud, og sæt den ind i formlen for linær:

-2x+b

(du kender allerede a/hældningskoefficienten som er -2)

Det ville være mit bud, men jeg ved nu ikke om det er rigtigt :(

 


Skriv et svar til: en ret linje har hældningskoefficienten -2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.