Matematik

vektor

05. marts 2013 af Massou (Slettet) - Niveau: A-niveau

En vektor a har længden 1.

Bestem de tal t e R, så |t*a vektor +(t+2)⋅â|=√10


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningen

|t·a + (t+2)·â| = √10 , t ∈ R .

Kvadrer ligningen og udnyt, at |a| = |â| = 1, og at aâ = 0.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2013 af peter lind

l's ligningen (ta+(t+2)a )2 = 10 a står for tværvektoren til a


Svar #3
05. marts 2013 af Massou (Slettet)

når jeg udnytter, får jeg det til at give 12, det giver ikke meningen


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis man kvadrerer ligningen og udnytter oplysningerne i #1, får man

(t·a + (t+2)·â)2 = 10 , dvs

t2 + (t+2)2 = 10 , eller

2t2 + 4t -6 = 0 , eller

t2 + 2t -3 = 0 .

Løs nu selv denne 2.-gradsligning i t.


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.