Matematik

Trigonometri

05. marts 2013 af mbtkaras (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg har to opgaver med trekanter og jeg kan slet ikke huske hvordan man gør! Jeg vil ikke have resultatet men hjælp ;)

Opg 1
På figuren ses to ensvinklede trekanter ABC og DEC.
AC=21, CE=5, DE=6, AB=18
Beregn længden af CD og længden af BE

Opg 2
I trekant ABC er a=10, b=15 og c=21
a) bestem vinklen A og arealet af trekant ABC
b) Bestem længden af medianen m
Det skal lige siges at højden falder uden for trekanten hvis det gør en forskel.

Håber nogen vil hjælpe mig i den rigtige retning, tak

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

I ensvinklede trekanter benytter man, at forholdet mellem længderne af to ensliggende sider er konstant for trekanterne.

I Opg 2 kender man alle tre siders længder. Benyt en cosinusrelation til at bestemme vinkel A . Benyt udtrykket for trekantens areal

T = (1/2)·bc·sin(A)

Benyt, at en median går fra en vinkelspids til midten af den modstående side. Hvis der er tale om medianen mb , er medianen modstående side i en trekant, hvor man kender vinklen (A) overfor, og de to hosliggende sider, så medianen kan beregnes ved at benytte en cosinusrelation.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.