Matematik

Matematik hjælp søges igen.

06. marts 2013 af Kamsteg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber på i kan hjælpe!
 

Mange gange tak på forhånd til jer! :-)

Vedhæftet fil: Ikke-navngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Man har, at tan(v) er lig med hældningskoefficienten for rørstykket i et koordinatsystem, hvor x-aksen er vandret.

b) se på ensvinklede trekanter.


Svar #2
06. marts 2013 af Kamsteg (Slettet)

Hvilken formel ville blive brugt i dette?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Man ser af figuren, at over en strækning på Δx = 2,60m , stiger røret Δy = 1,95m - 1,75m = 0,20m . Derfor er

tan(v) = Δy / Δx = 0,20 / 2,60 = 1/13 .


Svar #4
06. marts 2013 af Kamsteg (Slettet)

Og hvordan skal dette så hjælpe med at finde vinklen v?

- Forresten tusinde tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Når man kender tangens til vinklen v, kan man også let finde selve vinklen v:

v = tan-1(1/13)


Svar #6
06. marts 2013 af Kamsteg (Slettet)

Men dette tal bliver da for lavt?
Eller er det mig der er helt galt på den?


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det bliver for lavt?? For hvem? Hvad er dit resultat da?


Svar #8
06. marts 2013 af Kamsteg (Slettet)

tan^-1(1/13)= 4,399
Hvilket virker ukorrekt? :-)


Svar #9
06. marts 2013 af Kamsteg (Slettet)


Skriv et svar til: Matematik hjælp søges igen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.