Matematik

f'(x)

06. marts 2013 af thomasni (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey. 

 

Jeg har nogle problemer med at finde f'(x) i nedenstående opgave: 

 

Opgave 1: 

Funktionen f er givet ved forskriften f(x)=3x^4 + 2x^2 - 3x - 11.

a) Bestem f'(x) 

 

mvh. Jacob 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2013 af rollele (Slettet)

Da der er tale om sum og differens skal du bruge reglerne:

(kan)'=k*nan-1

og

(k)'=0

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den generelle formel

(a·xn)' = a·n·xn-1

på hvert led i f(x) .

Den formel har du jo fået oplyst tidligere, som f.eks. her https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1298387


Svar #3
06. marts 2013 af thomasni (Slettet)

# 2

Tak andersen 11

Jeg har kigget lidt på linket, og jeg får så facit til følgende:

 

f'(x) = 4*3x^2 + 2*2x^2 - 3*1 - 11 dvs. f'(x)=12x^2 + 4x^2 - 3 - 11 

 

Nogle rettelser? 

 


Brugbart svar (2)

Svar #4
06. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er næsten korrekt. Det første og det 3. led er differentieret korrekt, men det 2. og det 4. led er ikke. Når man differentierer en potens, går den 1 ned i grad. Du skal også differentiere konstanten -11 . Den er ikke differentieret korrekt i dit forslag.


Svar #5
06. marts 2013 af thomasni (Slettet)

#4 

Synes os den så nået mærkelig ud, men hvordan skal det gøres med -3 -11 er det så f'(x)=12x^2 + 4x^2 - 14


Brugbart svar (2)

Svar #6
06. marts 2013 af LeonhardEuler

f(x) = 3x4 + 2x2 - 3x - 11

f '(x) = 12x3+ 4x - 3

Prøv at skriv din fremgangsmåde, så kan det være at vi kan finde den fejl, du har begået.


Svar #7
06. marts 2013 af thomasni (Slettet)

#6

Hey. 

ahhhh okay, men forstår simpelthen ik dit 2. led, hvorfor skal der står 4x og ikke 4x^2, og hvad blev der af 11? 

 


Brugbart svar (2)

Svar #8
06. marts 2013 af LeonhardEuler

2x2

Brug den generelle formel, for hvert led:

a·n·xn-1

2*2*x2-1 = 4x1= 4x

 

Det er ligegyldigt at man skriver x, for det er det samme som x.

Det er vigtigt, at du skriver, hvis der er andet, du ikke forstår.

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. marts 2013 af LeonhardEuler


Brugbart svar (2)

Svar #10
06. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Læs, lær, og forstå den generelle formel i #2.

Bemærk at xn differentieres til n·xn-1 . Derfor differentieres et led med x2 til et led med x, og en konstant, der er et led med x0 , differentieres til 0.


Svar #11
06. marts 2013 af thomasni (Slettet)

#10 

 

Tak skal du have andersen11. De sidste led glippede grundet, jeg ikke satte mig ind i formlen, tak skal du have for hjælpen, jeg er helt med nu :) Fortsat god aften. 


Skriv et svar til: f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.