Matematik

Funktion (f'(x))

30. januar 2013 af thomasni (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Har denne opgave til lektie imorgen, og kan ikke huske hvordan det nu er man gør. 

Se nedenstående:

 

Funktionen f er givet ved forskriften f(x)=2x^3-4x

a) Bestem en forskrift for f'(x)

 

Mange tak på forhånd.

 

mvh. Jacob


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den almindelige regel for differentiation af en potens:

(a·xn)' = a·n·xn-1 .


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. januar 2013 af fafdsafasd (Slettet)

benyt at f(x) = xn, f'(x) = nxn-1, samt at x differentieret er lig 1. Heraf kan du opstille

 

     f'(x) = 3 · 2x2 - 4 · 1, altså f'(x) = 6x2 - 4


Skriv et svar til: Funktion (f'(x))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.