Matematik

Reduktion af brøker

07. marts 2013 af Me292 (Slettet) - Niveau: A-niveau

(3x - 3y)/(x- 2xy + y2 )

 

- Hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2013 af mathon

 

                         3(x - y)       3
                        --------- = -------                x ≠ y
                         (x - y)2   (x - y)


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. marts 2013 af SuneChr

Fælles faktor udenfor parentes. En af kvadratsætningerne.

Det var A-niveau? Jeg blev pludselig i tvivl.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2013 af 123434 (Slettet)

 

(3x-3y)=3(x-y)

(x^2-2xy+y^2)=(x-y)^2=(x-y)(x+y)

3(x-y)/(x-y)(x+y)

3(x-y)

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke korrekt fra linie 2 og ned. Se i stedet #1.


Svar #5
07. marts 2013 af Me292 (Slettet)

Det var da godt nok et meget ubehageligt og arrogant svar #2, måske du bare skulle holde dig for sider som disse, nu når du ikke kan lade være med at prale med din egen viden!!! 


Brugbart svar (3)

Svar #6
07. marts 2013 af SuneChr

Inden krisehjælpen sættes i værk, så læs her*  # 15 .      # 0  er på højst C-niveau. Du skulle have holdt dig til det, for at vi kunne hjælpe. Det er meget vigtigt, at der er overensstemmelse imellem niveauet og den hjælp, man får. Her har du så fået fuld valuta for pengene.

* https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1309750  # 15


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. marts 2013 af 123434 (Slettet)

Er det bedre?

x^2-2xy+y^2)=(x-y)^2=(x-y)(x-y)

3(x-y)/(x-y)(x-y)=3(x-y)


Brugbart svar (2)

Svar #8
07. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det er ikke ret  meget bedre. Den første linie er korrekt, men der skal en stor parentes omkring hele nævneren. Se i stedet #1, eller

3(x-y) / (x-y)2 = 3(x-y) / ((x-y)(x-y)) = 3 / (x-y) , x ≠ y


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. marts 2013 af 123434 (Slettet)

Tak. Fortsæt god aften.


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. marts 2013 af LeonhardEuler

*forsat


Brugbart svar (1)

Svar #11
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvis du endelig skal rette det, så hedder det "fortsat". Men det er jo ikke relevant for trådens diskussion.


Skriv et svar til: Reduktion af brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.