Matematik

Divisions algoritme

07. marts 2013 af MONEYMAKER2200 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

jeg er meget lost idenne opgave med division algoritme og kan slet ikke se hvordan det kan løses.

 

jeg har:

1. Udfør i hånden divisionsalgoritmen med p(z)=2z3 +(6+2)z2 -x+3+1 og d(z)=z-2

2. opskriv det tredjegradspolynomium p(z)=az3+bz2+cz+d, der har rødderne 2+i, 2-i og 4+2 og som samtidig opfylder at p(0)=3+2.

 

Jeg og jeg mener det ville sætte stor pris hvis der er nogen der kunne forklare mig step by step hvordan man løser det :(

 

MVH. Undertegnet

Vedhæftet fil: studie.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2013 af hesch (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

I det vedlagte, er Opg 1. formuleret med

p(z) = 2z3 + (6+2)z2 -z +x3 + 1 , og d(z) = z - 2

men det er ikke oplyst, hvad x3 er.

Prøv at give en konsistent og fuldstændig opgaveformulering, hvor vi ikke skal gætte os til formuleringen.

Hvorfor har du i Opg 2 formuleret den ene rod som "4+2" i setdet for 6 (som det står skrevet i det vedlagte dokument), og hvorfor er betingelsen for p(0) skrevet som p(0) = 3+2 , i stedet for p(0) = 5 , som det er formuleret i det vedlagte?


Svar #3
08. marts 2013 af MONEYMAKER2200 (Slettet)

det er pga. det er specifikt ud fra mit studienummer. når de tilføres på x2 og x3's pladser så giver det de tal.


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Men hvad er x eller x3 i Opg 1?


Svar #5
08. marts 2013 af MONEYMAKER2200 (Slettet)

Jeg har prøvet at lave det, men sidder lidt fast. kan du hjælpe mig videre herfra

Vedhæftet fil:studie.docx

Brugbart svar (1)

Svar #6
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så dit polynomium er altså

p(z) = 2z3 +8z2 -z +4

der skal divideres med d(z) = z-2 . Det tog 4 timer at få det oplyst.

Det fremgår slet ikke i det vedlagte, hvad kvotienten er, altså hvad er dit resultat for p(z) / d(z) ?

Du skriver et sted " Vi ganger z med 24 for at få 12z2" . Det giver da ingen mening.


Svar #7
08. marts 2013 af MONEYMAKER2200 (Slettet)

beklager, lorte internet, men skide vær med det.

 

det nemlig det jeg skal havde fundet frem nu, er det ikke

 

(2z3+8z2 -z+4)/z-2

 

hvad gør jeg så nu?


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, du skal foretage polynomiers division, som du er i gang med i den vedlagte fil. Men du har ikke angivet, hvad kvotienten er.

Man starter med at dividere det højeste led i dividenden med det højeste led i divisoren, altså 2z3 divideres med z, og resultatet er 2z2 . Derfor er

(2z3+8z2 -z+4) / (z-2) = 2z2 + ...

Man trækker så 2z2·(z-2) = 2z3 -4z2 fra 2z3+8z2 -z+4 og får til rest 12z2 -z +4 , der så skal dividers med z-2 , osv.


Skriv et svar til: Divisions algoritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.