Matematik

Polynomier Division

07. marts 2013 af 99cmhmarc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hey folkens har en opgave som jeg er gået mindre i stå i og ville høre om nogle kunne sætte mig i gang

 

min opgave lyder 

 

opskrive det tredjeggradspolynomium "p(z)=az^3 +bz^2 + cz+d"

 

er givet nogle røder 2+i, 2-i, og 1+2

der ud over skal det også opfylde p(0)=2+2


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Et polynomium af 3. grad, der har rødderne r1, r2, r3 , har forskriften

p(z) = a·(z-r1)·(z-r2)·(z-r3)

Indsæt de tre kendte rødder, og bestem så konstanten a ud fra oplysningen om p(0).

Skriv oplysningerne korrekt; der mangler muligvis nogle led med "i".


Skriv et svar til: Polynomier Division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.