Matematik

Ligning

08. marts 2013 af Ceerial (Slettet) - Niveau: 10. klasse

6 + (x - 5) = 2 * X - 7

Hvordan udregner man denne ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2013 af mathon

 

           6 + (x - 5) = 2 x - 7                    en plus-parentes hæves uden videre

           6 + x - 5 = 2 x - 7

           1 + x = 2x - 7

           8 = x

 


Svar #2
08. marts 2013 af Ceerial (Slettet)

Hvad med den her (hvad gør jeg forkert):

 

16 - (2x - 3) = x - 8

16 - 2x - 3    = x- 8

 x + 2x           = -8 - 16 + 3

 21/3 = 7

 

Facit skal give 9


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2013 af mathon

 du hæver minus-parentesen forkert


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. marts 2013 af LeonhardEuler

Man ophæver en minus parantes, ved at ændre alle fortegnene. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. marts 2013 af 123434 (Slettet)

(-)(-)=+


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.