Matematik

ln(x)¤ x opløftet i anden

08. marts 2013 af hejmedddi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, hvordan intgrerer man ln(x) gang med x opløftet i anden. I må meget gerne sige, hvilken regel man bruger


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Skriv funktionen tydeligt ved hjælp af redigeringfaciliteterne. Er der tale om

∫ ln(x) · x2 dx    ?

Benyt partiel integration, da man kender en stamfunktion til x2 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2013 af sGregersen (Slettet)

Såfremt du med dit udtryk mener f(x) = ln(x)*x2, så kan man se, at funktionen er af formen f(x) = g(x)*h(x). Det vil derfor være smart at bruge "reglen" for at bestemme integralet af produktet af to funktioner. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er ikke nogen generel regel for at bestemme integralet af et produkt af to funktioner. Det nærmeste, man kommer, er partiel integration.


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. marts 2013 af SuneChr


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er jo selvfølgelig fint, hvis man kan gætte stamfunktionen uden videre. Ellers kan man benytte

∫ ln(x) · x2 dx = ln(x) · x3/3 - ∫ (1/x) ·x3/3 dx =  ln(x) · x3/3 - ∫ x2/3 dx = ln(x) · x3/3 - x3/9 + k


Svar #6
08. marts 2013 af hejmedddi (Slettet)

"2

ja

tak for hjælpen


Skriv et svar til: ln(x)¤ x opløftet i anden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.