Matematik

Reducer Udtrykket

08. marts 2013 af Fener1907 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der ville hjælpe mig med at Reducer denne udtryk:

(a+2b)^2 - (a+2b)(a+b)

Jeg har selv prøvet men går i stå, jeg har sagt:

(a+2b)(a+2b)-(a+2b)(a+b)

a^2 - 2ab - 2ab - 4b - a^2 - ab - 2ab - 2b^2 ----> Ved ikke om det her er rigtigt, det er her jeg går i stå?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt. Benyt en kvadratsætning for det første led, og regn det andet led som et produkt af to 2-leddede størrelser.

Eller sæt (a+2b) som fælles faktor uden for parentes:

(a+2b)2 - (a+2b)(a+b) = (a+2b)·(a+2b -a -b) = (a+2b)·b = ...

og gang så den sidste parentes ud.


Svar #2
08. marts 2013 af Fener1907 (Slettet)

Skal det give ab+2b^2


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja.


Svar #4
08. marts 2013 af Fener1907 (Slettet)

Mange tak for hjælpen... :)


Skriv et svar til: Reducer Udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.