Matematik

Areal beregning

09. marts 2013 af Gliates (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg ved godt, at jeg lige spurgt om et spørgsmål igår.. Men er det " lovligt " at stille så " mange " spørgsmål..?

Men, her er mit spørgsmål:

Tegningen viser en kvadratisk plade: Af pladen udskæres en cirkelplade

Beregn kvadratpladens areal: 102400 mm

Beregn cirkekpladens areal: 80384

Hvor stort er spildet i mm^2: 22016

D = Hvor stort er spildet i procent.. Hm.. Mit bud er:  102400/80384*100 = Men tror ikke det er rigtigt.. 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. marts 2013 af OhFortuna (Slettet)

Det er bare omvendt: "nyttigt arealet" er cirklens, so spild er 22016 af totale arealet 102400,

det er 22016/102400*100%=21,5 %


Svar #2
09. marts 2013 af Gliates (Slettet)

Tak for hjælpen.. :P


Skriv et svar til: Areal beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.