Matematik

massefylde

09. marts 2013 af nannafaber (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej jeg har en opgave som jeg meget gerne vil have hjælp til at løse.

 

Lastbilen, som skal transportere roerne fra marken til sukkerfribrikken, kan laste 48m i tredje (3). Den må højst køre med en last på 33 tons. En kubikmeter rorer vejer ca. 700 kg.

Undersøg, hvor mange gange lastbilen bliver nødtil at hente roer for at køre alle roeren til sukkerfribrikken.

 

Håber i vil hjælpe på forhånd tak.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2013 af mathon

 

                     ...du har ikke opgivet den mængde roer, som skal transporteres


Svar #2
09. marts 2013 af nannafaber (Slettet)

det står der ingen steder?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2013 af mathon

det må du have misforstået

"Undersøg, hvor mange gange lastbilen bliver nødtil at hente roer for at køre alle roerne til
sukkerfribrikken.
"
                                                                                   altså en bestemt mængde
                                                                                                                              

     


Svar #4
09. marts 2013 af nannafaber (Slettet)

rumfanget er 420m i tredje og lastbilen kan kun køre med 48m i tredje.


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. marts 2013 af mathon


                                                  transportbehov                                                   antal læs

                                  (420 m3) • (0,700 ton/m3) = 294 ton                    (294 ton) / (33 ton/læs) = 9 læs


Svar #6
09. marts 2013 af nannafaber (Slettet)

tusind tak for hjælpen;)


Brugbart svar (2)

Svar #7
09. marts 2013 af mathon

 

Roerne på en lastbil med 33 ton roer har en renhedsprocent på 90 og en sukkerprovent på 17.

Hvor mange tons sukker indeholder roerne på lastbilen?

                

                             ton sukker pr læs
                                                                 ((33 ton/læs)
• 0,90) • 0,17 =  5,049 ton/læs
                                                                                  roevægt
                                                                                                                         sukkervægt

  


Svar #8
09. marts 2013 af nannafaber (Slettet)

På en anden lastbil har roerne en renhedsproces på 87 og en sukkerprocent på 18.

Hvor mange procent udgør sukkeret af roernes masse på den anden bil?


Skriv et svar til: massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.