Matematik

vinkelsummen i en regulær ottekant

09. marts 2013 af nannafaber (Slettet) - Niveau: 10. klasse

(Vinkelsummen i en firkant er 360 grader)

forklar hvorfor vinkelsummen i en regulær ottekant er 1080 grader, og hvorfor størrelsen af hver vinkel er 135 grader


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2013 af mathon

                                   en konveks ottekant kan deles op i 6 trekanter

                                   vinkelsum = 6 • 180º = 1080º   

 

en vinkel i en regulær ottekant
er
                                   V = 1080º / 8 = 135º


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2015 af Nico944 (Slettet)

#1

                                   en konveks ottekant kan deles op i 6 trekanter

                                   vinkelsum = 6 • 180º = 1080º   

en vinkel i en regulær ottekant
er
                                   V = 1080º / 8 = 135º

Hvorfor skal 6 ganges med 180? altså hvor har du de 180 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2015 af mathon

En regulær n-kant kan ved diagonaler opdeles i (n-2) trekanter.
Vinkelsummen i en regulær n-kant er derfor (n-2)·180°.

Vinkelsummen i en regulær 8-kant er derfor (8-2)·180°.


Skriv et svar til: vinkelsummen i en regulær ottekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.