Matematik

Kommatal i Brøk?

10. marts 2013 af Lineeeeeeeeeeeeee (Slettet)

Goddag!

 

Et hurtigt spørgsmål:

Kan der være komma i brøk? Altså er der fek.s. noget der hedder: 1,34/2 (Det er en brøk...)

 

På gensyn :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

       ja


Svar #2
10. marts 2013 af Lineeeeeeeeeeeeee (Slettet)

Helt sikker?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

         ja, helt sikker

  f.eks. 1,5/2 = 3/4


Svar #4
10. marts 2013 af Lineeeeeeeeeeeeee (Slettet)

Nåh ok. Har bare aldrig set komma i en brøk.. :-D

Tak for hjælpen ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. marts 2013 af PeterValberg

#0

Der da ikke være komma i en brøk..... det er da noget sludder.

Brøker (rationale tal) er defineret som:

\mathbb{Q} = \left\{\frac{m}{n} \mid m \in \mathbb{Z}, n \in \mathbb{N}\right\}

Altså mængden af tal, der kan skrives som m/n hvor m tilhører mængden af hele tal og n tilhører
mængden af naturlige tal, - ikke noget med komma der....

 

Dit eksempel med 1,34/2 er noget "hjemmestrikket" noget, - brøken 134/200 = 67/100 er den korrekte
måde at repræsentere dette tal på, hvis det skal være som brøk.

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Kommatal i Brøk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.