Matematik

Redegørelse for at graferne er spejlvendte

10. marts 2013 af anonym000

Hej

Hvordan kan redegøre for at f(x)=3x og g(x)=(1/3)x har y-aksen som spejlingsakse?

På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. marts 2013 af PeterValberg

Bare en hurtig tanke....

Hvis y-aksen er spejlingsaksen (hvilket er tilfældet) således, at f(x) spejles over i g(x), så må følgende være tilfældet:

f(x) = g(-x)

kan du påvise det, må det vel vise at y-aksen er spejlingsakse (eller hvad) ?

f(x) = g(-x)
3x = (1/3)-x
3x = 1/(1/3)x
3x = 1/(1x/3x)
3x = 1/(1/3x)
3x = 3x

er det ikke det ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. marts 2013 af anonym000

#1

Jeg tænkte samme tanke (har lavet en opgave som minder om den her), men jeg regnet så forkert :D

Men jeg er rimelig sikker på, at det er rigtigt. 

Tak for hjælpen.

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2013 af nielsenHTX

#1 en funktion er som opfylder at

                     f(x)=f(-x)

kaldes en lige funktion og en lige funktion bliver netop sejlet i y-asken eks er cos(x) og x2.

Så jo din fremgangsmåde er korrekt.


Skriv et svar til: Redegørelse for at graferne er spejlvendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.