Matematik

linjer

11. marts 2013 af Massou (Slettet) - Niveau: A-niveau

Tre rette linjer l, m og n skærer hinanden i punktet (5,3). Linjen l skærer y-aksen i punktet (0,8), linjen m har hældningskoefficienten 1/5 og linjen n går gennem punktet (6,-2)
Bestem ligninger for linjerne l, m og n og tegn deres grafer.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2013 af mathon

    l:   
             y = a•x + 8    gennem (5,3)

             3 = a•5 + 8

             a = -1

       y = -x + 8

 

    m:   
             y = (1/5)•x + b    gennem (5,3)

             3 = (1/5)•5 + b

             b = 2

       y = (1/5)x + 2

 

    n:        

             Δy           -2 - 3
            ---- = a = ------- = -5
             Δx            6 - 5
            
            y = -5x + b    gennem  (5,3)

            3 = -5•5 + b

            b = 28

       y = -5x + 28

 


                    

          

 


Skriv et svar til: linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.