Matematik

Areal mellem funktion og y-aksen

05. oktober 2005 af Georgia (Slettet)
Hvordan finder man et areal mellem en graf og y-aksen...

Man plejer jo kan kunne bestemme grænserne ved at sige f(x)=g(x), men når jeg kun har en funktion der hedder f(x) og y-aksen x=0??? Hmmm???

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2005 af iB (Slettet)

Hvad er det nu lige det bestemte integrale også betegner???

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2005 af iB (Slettet)

Hov, det var y-aksen...

-Er det over et bestemt interval?

Svar #3
05. oktober 2005 af Georgia (Slettet)

nej

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

Kanske vi kunne få et konkret eksempel på en opgave, hvori du har brug for at beregne det areal? Om muligt gerne hele opgaveteksten.

#1: Det hedder stadigvæk et 'integral'.

//Epsilon

Svar #5
05. oktober 2005 af Georgia (Slettet)

To funktioner f og g:

f(x)=ê^(2x)
g(x)=e^(x-k)

hvor k er et positivt tal.

For enhver værdi af tallet k afgrænser graferne for f og g sammen med andenaksen i anden kvadrant en punktmængde, der har et areal. Arealet af denne punktmængde betegnes A(k)

Bestem A(k)
Bestem lim(k->uendelig)A(k)

Håber virkelig du kan hjælpe for er da godt nok lidt lost...

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

Vink:

Bestem først den eksakte værdi af x-koordinaten til skæringspunktet mellem graferne for f og g.

Hvis du dernæst betragter funktionerne og tænker dig lidt om, kan du indse hvilket bestemt integral, som vil være hensigtsmæssigt at beregne.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2005 af fixer (Slettet)

Hvorfor i alverden skrev du dog ikke det med det samme ? Det er jo slet ikke ækvivalent med #0.

Nuvel, opgaven består blot i at beregne

A(k) =

0
S[f(x)-g(x)]dx
-k

Svar #8
05. oktober 2005 af Georgia (Slettet)

så har jeg bare misforstået opgaven.. tak fordi i lige fik det rettet.. hehe :)

Skriv et svar til: Areal mellem funktion og y-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.