Studievejledning

Fuld pensum i 3.G?

12. marts 2013 af PedroAdam (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens,

Jeg staar i den situation, at jeg er blevet bortvist fra skolen 2 maaneder foor eksamenerne af nogle urimelige aarsager, men det ogsaa irrelevant.

Jeg faar hoejest sandsynligt mulighed for, at gaa op i fuld pensum af rektor og selvstudere ved siden af, den sidste halvanden maaneds tid, hvor der alligevel vil veare repetition til eksamenerne. Ioovrigt taeller mine aarskaraktere heller ikke med, og det skal siges de heller ikke har vaeret optimale paa nogen maade.

Mit spoergsmaal er saaledes, hvad er de konkrete ulemper ved en fuld pensum i 3.G? Normalt skal man op i 8-9 eksamener, og det vel ikke ret mange flere eksamener jeg skal op i med fuld pensum? Er indforstået med at man kommer op i alle ens mundtlige og skriftlige fag. Derudover vil jeg bare høre mht. sværhedsgrad og hvad er forskellen fra mig og min tidligere klasse, når vi går op til eksamen? Er godt klar over jeg skal op i flere fag osv. Nogle der evt. kan give mig en briefing i alt det her med fuldpensum og evt sende nogle link?

Mvh Adam


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2013 af Jerslev

#0: I enkelte fag er der ændringer ved selve eksamen, hvis man skal op i fuldt pensum. Du kan rådføre dig med bekendtgørelserne for de enkelte fag for at se, hvad ændringerne er.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. marts 2013 af candphil

Bortvisningen er noget møg. Jeg ved ikke om man kan klare det uden undervisning. Ellers kan det være godt, hvis man er rimelig hurtig i hovedet, hvis man har sjusket med undervisningen og sine afleveringer, at gå op i fuldt pensum og slippe for årskarakter på sit studenterbevis. At du nok også har mistet din SU er ufedt - men så har du jo ikke andre muligheder end at blive hjemme og studere.  Man kan godt klare det rent fagligt, hvis man vil gøre hvad det kræver ..

Se om du ikke kan overtale rektor til at få lov til at komme til undervisningen - det ville jeg gøre ...

Go' vind :-)


Svar #3
12. marts 2013 af PedroAdam (Slettet)

Kan man ikke tage VUC eller noget ved siden af og evt få notater osv fra ens klasse kammerater og evt blive opdateret en gang imellem fra dem?

Svar #4
14. marts 2013 af PedroAdam (Slettet)

Det eneste jeg tænker på, og som jeg har hørt fra mine forældre, er at man kan risikere at komme op i flere emner mm i forhold til dem der ikke skal op i fuld pensum? Tænker bare på, om der er forskel på det pensum jeg kan komme ud for til eksaminerne, i forhold til hvis jeg havde været en ganske normal elev? Hvis der nogle der kan rådgive mig mht alt dette, ville jeg være taknemmelig! :)

Brugbart svar (1)

Svar #5
14. marts 2013 af candphil

Ja, du kommer op i fuld pensum ... men hvis man sætter sig ned og læser, så kan man godt klare det ... du kan jo også få lidt hjælp her - men det ville være fedt hvis du også kunne få lidt hjælp på skolen - når man viser vilje, så møder man også velvilje .. prøv nu om du kan - det er der ikke noget forgjort i!


Svar #6
15. marts 2013 af PedroAdam (Slettet)

Og nu hvor det så sent på året, så gør det heller ikke det store jeg ikke er til undervisning, netop fordi det for det meste kun er eksamensforberedelser her til sidst? Situation havde været anderledes hvis jeg havde været selvstuderende gennem hele 3G fx ikk'? Skal nok holde mig opdateret med min klasse, og forberede sammen med dem op til eksamenerne.
Forresten tak for hjælpen:-)

Brugbart svar (1)

Svar #7
15. marts 2013 af candphil

Go' kamp. Jeg krydser fingre for dig. Af og til bliver man stærkere af lidt modvind!


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. marts 2013 af Yang (Slettet)

Hej Adam.

Inden du tager kampen op, så overveje nøje følgende væsentlige faktorer:

- Skal du bruge dit gennemsnit? (med andre ord skal du have et højt gennemsnit?)

- Ved du, hvad du vil efter STX?

- Har du disciplin og overskud til at læse pensum op i alle fag?

- Kan du overskue 3 eksaminer tre dage i streg? (det kan sagtens være værre) og ugen efter evt. samme eksamenskombi?

Hvis du ikke føler dig parat til at lukke dit eksamensbevis, synes jeg nemlig, at du skal droppe ud og gå på VUC og få merit for dine karakterer i 1.g og 2.g og færdiggøre dine eksaminer dér. Men så bliver du også først student næste år.
Hvis man skal bruge et højt gennemsnit, så tror jeg nemlig ikke, at fuldpensum er den bedste vej at gå. Men har du styrken og overskuddet vil jeg blot ønske dig held og lykke, og at jeg håber, du kommer i mål med de ønskede resultater.  


Svar #9
15. marts 2013 af PedroAdam (Slettet)

Tak for Info!
Min situation er således at mit studenterbevis stadig holdes åben, da jeg endnu mangler en eksamen. Så jeg vil stadig kunne ændre på de karakter jeg har været op til i 3.G, netop derfor ser jeg det som en god mulighed, og hvis det ikke lykkedes, kan jeg altid gå 3.G om? :)

Brugbart svar (1)

Svar #10
15. marts 2013 af Yang (Slettet)

Hvis du vælger at gå op som selvstuderende, forventer de jo, at du vil møde op til alle eksaminerne og dermed giver dem mulighed for at lukke dit studenterbevis (=penge til skolen). Da du allerede er blevet meldt til fuldpensum, tvivler jeg på, at du får lov til at gå 3.g om på netop denne skole. Men du kan jo altid prøve fuldpensum, og hvis det ikke går som det skal, undlade at møde op til den sidste eksamen, så bliver dit bevis ikke lukket, men du bliver heller ikke student i år. Men du får mulighed for at rette det op på VUC jævnfør min kommentar i #8. Men hør endelig en studievejleder på dit gymnasium ad for at være på den sikre side :) 


Svar #11
16. marts 2013 af PedroAdam (Slettet)

Mit formål med fuldpensum er bare at få overstået så mange eksaminer som muligt før sommerferien. Derefter har jeg mit bevis åbent, fordi jeg mangler en eksamen endnu, så har jeg mulighed for eventuelle ændringer. Og netop fordi den stadig vil være åben efter sommerferien, kan jeg vurdere om mine karakter er acceptable, og derfra vurdere en evt 3.g igen. Pengene løber op i ca 7000kr som jeg sagtens kan overskue, og løvrigt skal jeg først bruge mit eksamensbevis til næste år, fordi planerne er at tage et ophold i udlandet efter sommer. :)

Skriv et svar til: Fuld pensum i 3.G?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.