Matematik

opgave angående funktioner

12. marts 2013 af number1boss (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har brugt for lidt hjælp til denne opgave:

et medikament indeholder 4 mg af et virksomt stof. i kroppen nedbrydes stoffet og efter t timer er der r(t) tilbage i kroppen af det virksomme stof. r(t) er bestemt ved regneforskriften.

r(t)=0,06t^2-0,68t+4

 

om t gælder der, at t (mærkeligt symbol, der ligner et e) [0;5] og t måles i timer

 

forklar hvad r(0) betyder og beregn r(0)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2013 af peter lind

r(0) er mængden af stoffet til tiden 0


Svar #2
12. marts 2013 af number1boss (Slettet)

#1 tak for det hurtige svar. men hvordan beregner jeg så r(0)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2013 af peter lind

erstat t med 0 i funktionsudtrykket eller se opgavebeskrivelsen


Svar #4
12. marts 2013 af number1boss (Slettet)

altså sådan her?

r(0)=0.0605^2-0.6805+4? eller hvordan skal jeg sætte det ind? :/


Svar #5
12. marts 2013 af number1boss (Slettet)

kan du ikke forklare det og vise det? :/ synes jeg er lidt blank her.

altså t måles i timer, det forstår jeg men hvad menes der med (0;5), 0 timer og 50 min eller hvad? :S

og hvordan skal jeg sætte det ind i formlen r(t)=0,06t^2-0,68t+4?


Brugbart svar (2)

Svar #6
12. marts 2013 af peter lind

nej Du skal erstatte t med 0. Hvis f(t) = 0,3*t+2 og du erstatter t med 0 får du f(0) = 0,3*0+2


Svar #7
12. marts 2013 af number1boss (Slettet)

altså jeg har denne sætning:

r(t)=0,06t^2-0,68t+4

tallene stod i opgavebeskrivelse, det er ikke nogle jeg har sat ind men du siger at jeg skal erstatte t med 0, så det bliver det her:?

r(0) = 0,06*0^2-0.68*0+4?


Svar #8
12. marts 2013 af number1boss (Slettet)

nvm jeg har fundet ud af det :) tak for hjælpen


Skriv et svar til: opgave angående funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.