Matematik

Trigonometri hjælp ønskes

13. marts 2013 af 123hjælp123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

En byggegrund har form som en firkant ABCD. Tre af siderne har følgende længder:

|AB| = 25,7 m; |BC| = 25,1 m og |CD| = 23,8 m.

Længden af diagonalen AC er målt til 38,2 m.

Vinkel D målt til 94° og jeg har regnet vinkel B ud til at være 97,5°.

Jeg skal nu regne arealet ud, og jeg har brugt T=0,5*25,1*25,7*sin(97,5) og fået T=319,7

Men det er jo kun arealet af ABC, jeg har problemer med arealet ACD.

c^2=a^2+d^2-2ad*Cos(C), Jeg kender ikke cos C, hvilken formular skal jeg bruge for at finde C når jeg kun har |AC| lændgen og |CD| og D 94°

 

Jeg skal bestemme AD og så bruge TACD = 0,5·|AD|·|CD|·sin(D), men hvordan får jeg AD? 
 

Detaljeret jælp vil være stærkt værdsat!

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2013 af peter lind

Brug sinusrelationerne til at finde vinkel CAD. Find dernæst vinkelACD. Brug igen sinusrelationerne til at finde AD


Svar #2
13. marts 2013 af 123hjælp123 (Slettet)

Tak for det hurtigt svar. Jeg er så dårlig til sinus opstillinger, jeg blander det altid ABC sammen, kunne jeg måske lokke dig til at skrive det op i den rigtige rækkefølge?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2013 af peter lind

AC/sin(ADC) = DC/sin(CAD)


Skriv et svar til: Trigonometri hjælp ønskes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.