Matematik

Pythagoras

13. marts 2013 af kisser381 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg sidder med en opgave som lyder: beregn længden af hypotenusen

Jeg kender formlen a2 + b2 = c2

a =8

b = 17

så har jeg prøvet at regne det ud: 82 + 17= 353   √353 = 19

men det er ikke rigtig,t for det volder mig problemmer, når jeg skal regne vinklerne ud. Derfor tænkte jeg, om der var nogen, der kunne forklare mig, hvordan man så skal gøre? :)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2013 af mathon

      √353 = 18,8

                                   A = tan-1(a / b)


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2013 af brainin (Slettet)

Du skal sige a2+b2=c2


Så det kommer til at hedde:

82+172=c2 <=>

64+289=c2 <=>

353=c2 <=>

√353=c <=>

c = 18,7883


Skriv et svar til: Pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.