Matematik

Skæringspunkt for to funktioner

13. marts 2013 af 123hjælp123 (Slettet) - Niveau: B-niveau


Jeg har to funktioner f(x)=-x2+6x+1 og g(x)=x2-2x+7

 

Jeg skal sætte f(x)=g(x) sammen for at få deres koordinatpunkter for hvert af deres skæringspunkter, men jeg kan ikke komme videre med -x^2+6x+1=x^2-2x+7

 

Håber I kan hjælpe mig. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2013 af PeterValberg

Samler det hele på den ene side af lighedstegnet og reducerer

-x2 + 6x + 1 = x2 - 2x + 7

subtraherer x2 på begge sider
adderer 2x på begge sider
subtraherer 7 på begge sider

-2x2 + 8x - 6 = 0

løses som en andengradsligning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Skæringspunkt for to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.