Matematik

grafer og funktioner

14. marts 2013 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvilke funktioner hører til hvilke grafer

Graf ?  y = - x + 2 

Graf? y = 0,5 * x -2

Graf? y = -2 * x + 1

 

(ps. graferne er vedhæftet, da jeg ikke kan tegne dem her)

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2013 af PeterValberg

y = 0,5x - 2 er en stigende funktion, hvilket kun passer på en af de tre på tegningen.

y = -2x +1 er den forskrift (af de to tilbageværende), der aftager hurtigst (falder mest)

y = -x + 2 er således den sidste :-)

 

tegningen er ikke den bedste, - det er lidt svært at se, hvor koordinatakserne ligger.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: grafer og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.