Matematik

Trigonometri - Beregn ukendte sider

14. marts 2013 af simonedu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle !! Har problemer med denne opgave..

håber nogen vil hjælp og forklare mig hvad jeg skal gøre.

 

I trekant ABC betegner M midtpunktet af siden AC, og D betegner

skæringspunktet mellem siden BC og midtnormalen for siden AC.

Det oplyses, at AC = 20 vinkelC = 23 og BC = 3* DC

Beregn de ukendte sider i trekant ABC

 

Jeg har uploaded opgaven, således at i kan se trekanten

på forhand mange tak

 

Simone

 

 

Vedhæftet fil: Dokument2.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2013 af mathon

 

                                                            10
                              |CD| = (1/3)•a =  ----------
                                                        cos(23º)


                                                    30
                                         a =  ----------
                                                cos(23º)


                                                
                                         c2 = a2 + b2 - 2•a•b•cos(C)


                                                       b2 + c2 - a2
                                         cos(A) = -------------
                                                         2 • b • c

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2013 af PeterValberg

Punktet M deler siden AC i to lige store stykker

|CM| = 0,5·|AC|

bestem |CD| som:      |CD| = |CM|/cos(C)

herefter kan d bestemme |BC| = 3·|CD|

Brug en cosinusrelation til at bestemme |AB|

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2013 af PeterValberg

Vedr. arealet

Bestem højden i B (hb) som:

|hb| = |BC|·sin(C)

arealet kan så bestemmes som:

TABC = 0,5·|hb|·|AC|

Alternativt:

TABC = 0,5·|AC|·|BC|·sin(C)     så er du fri for at bestemme højden i B

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
14. marts 2013 af simonedu (Slettet)

#2

Tusind tak for dit svar! 

Jeg er bare lidt i tvivl: 

Hvorfor skal man bestemme |CD| som:   |CD| = |CM|/cos(C) ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. marts 2013 af PeterValberg

Trekant CDM er en retvinklet trekant og defor gælder:

cos(C) = |CM|/|CD|   hvilket kan omskrives til   |CD| = |CM|/cos(C)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
14. marts 2013 af simonedu (Slettet)

Tusind tak!

 


Skriv et svar til: Trigonometri - Beregn ukendte sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.