Matematik

Procent!

14. marts 2013 af Skoleelev2012 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle sammen.

Jeg har glemt alt om procent, så håber virkelig at i kan hjælpe mig. Så her er opgaverne:

1. En motorcykel koster 85.000 og den sættes 15% ned. Hvad koster den så?

2. En Ipad koster 5.000 kr. Men man kan vælge at give 450 kr om måneden i 12 måneder. Hvad koster Ipaden så? Hvor mange procent er den blevet dyrere?

3. Man kan også låne 5.000 kr i banken til en rente op 9% om året. Efter et år betaler man pengene tilbage til banken. Hvad har Ipaden så kostet?

 

Håber i kan hjælpe mig! :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2013 af Snaps12 (Slettet)

1) 85000/100*15 = 12750 => 85000-12750 = 72250kr

2) 450*12 = 5400  - Den kan du godt regne videre på 

3) 5000/100*9 = 450 => 450-5000 = 5450kr'

 

Håber det hjalp :D


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2013 af SuneChr

Procent betyder blot "pr. hundrede".

1)  Motorcyklen er sat 15% ned.

     For hver gang den koster 100 kr., sættes den 15 kr ned.

# 0 Det er da sørgeligt, at du i din alder er glemsom.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1317813


Svar #3
14. marts 2013 af Skoleelev2012 (Slettet)

Altså alle kan glemme, og nu kan jeg jo huske alt igen, nu hvor jeg lige fik det genfortalt af Snaps 12!!!

 


Svar #4
14. marts 2013 af Skoleelev2012 (Slettet)

Mange tak for hjælpen Snaps 12! :-)


Skriv et svar til: Procent!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.