Matematik
Funktion
http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/080514_opgave_HFE_081_matB.ashx
Opg 7
Hej jeg svært ved det her matematik. Måske er der nogen som lige kunne skyde mig igang med lidt god forklaring.
Svar #1
16. marts 2013 af mathon
a)
f(x) = x2 + (-6)x + 10
a = 1
b = (-6)
c = 10
d = (-6)2 - 4•1•10 = -4
xT = -b / (2•a) = -(-6) / (2•1) = 6 / 2 = 3
yT = -d / (4•a) = -(-4) / (4•1) = 4 / 4 = 1
T = (xT,yT) = (3,1)
Svar #2
16. marts 2013 af mathon
b)
f(x) = x2 - 6x + 10 g(x) = -x + 6
skæring kræver
f(x) = g(x)
x2 - 6x + 10 = -x + 6
hvoraf
x2 - 5x + 4 = 0
x1 = 1 x2 = 4
y1 = -1 + 6 = 5 y2 = -4 + 6 = 2
skæringspunkter
S1 = (1,5) S2 = (4,2)
Svar #3
16. marts 2013 af mathon
c)
indtegningen i samme koordinatsystem viser,
at
g(x) ≥ f(x) for x∈[1;4]
hvorfor det søgte areal
er
A = 1∫4(g(x) - f(x))dx = 1∫4(-x2 + 5x - 4)dx
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
