Matematik

Linjen m går gennem punkterne A (-3,2) og B (5,4). Find en ligning for den linje n, der skærer x-aksen i (2,0), og som er parallel med m

16. marts 2013 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

Linjen m går gennem punkterne A (-3,2) og B (5,4). Find en ligning
for den linje n, der skærer x-aksen i (2,0), og som er parallel
med m.

Linje M: 


Først gør jeg a = (4-2) / (5+3) = 1/4
a = 1/4

så y=1/4(x+3)+2 
y = 1/4x+11/4

 

Linje N : 

y=1/4(x-2)
y = 1/4 -1/2


Er det rigtigt det jeg gør?: )


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Yes :-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2013 af mette48 (Slettet)

Du har tebt et x undervejs


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2013 af powerport (Slettet)

Nej det ikke regtigt !! Fordi :

 

i her 


 y=1/4(x+3)+2

du skal skrive  

y=1/4(x-3)+2

og du har :

y = 1/4x+5/4

:)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Bortset fra, at x er faldet ud til sidst i liniens ligning, er det korrekt i #0. Ligningen for den søgte linie n er

y = (1/4)·x - (1/2) .

Ligningen for linien m i #0 er også korrekt

y = (1/4)·x + (11/4)

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. marts 2013 af powerport (Slettet)

undskyld mig , deres svar var regtigt :) 


Skriv et svar til: Linjen m går gennem punkterne A (-3,2) og B (5,4). Find en ligning for den linje n, der skærer x-aksen i (2,0), og som er parallel med m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.