Matematik

Reducer

16. marts 2013 af Jessen133 (Slettet) - Niveau: C-niveau

x(2x+y)-y(2y+x)

Ved ikke hvordan dette skal løses


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2013 af Kazshmir (Slettet)

Parenteserne ganges ud:

x(2x+y) - y(2y+x) =
(x*2x + xy) - (y*2y + xy) =
(2x2 + xy) - (2y2 + xy) =
2x2 + xy + 2y2 - xy (her er minusparentesen blevet løftet ved at ændre fortegnene) = 
2x2 + 2y2


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2013 af SuneChr

1) Gang ind i parentesen med x

2) Gang ind i parentesen med (- y)

 


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.